Zzimpel voor boekhouders en administratiekantoren

Ondernemers willen wel internetten maar niet boekhouden

Veel zzp-ers en kleine bedrijven leveren hun gegevens aan de boekhouder in een ordner of schoenendoos. Online boekhouden vinden ze te ingewikkeld. Of gewoon erg vervelend. Zzimpel lost dit op: niet online boekhouden, wel online de administratie bijhouden. In een zeer gebruikersvriendelijke omgeving die de taal van de ondernemer spreekt. In Zzimpel gaat het over klanten, producten, facturen en kosten, niet over balans en grootboekrekeningen.

Zzimpel als schakel tussen ondernemer en boekhouder

Met Zzimpel kunt u als boekhouder uw klanten een eenvoudige online omgeving aanbieden onder eigen merknaam. Uw klanten kunnen in een veilige omgeving facturen maken en de administratie doen. U kunt alle gegevens bekijken, corrigeren en downloaden. Zo kunt u correcte gegevens importeren in uw eigen boekhoudpakket voor verdere verwerking.

Wat doet de ondernemer met Zzimpel?

Wat doet de boekhouder met Zzimpel?

Professionele facturen maken

 • Klanten en opdrachten vastleggen
 • Urenregistratie
 • Factureren

Aangeleverde gegevens verwerken

 • Controleren
 • Communiceren
 • Corrigeren

Administratie eenvoudig bijhouden

 • Rekeningen en bonnen registreren en archiveren
 • Ritten registreren
 • Bankgegevens uploaden
 • Gegevens naar de boekhouder sturen

Importeren in boekhoudpakket

 • Exporteren CSV en Excel bestanden uit Zzimpel
 • Importeren in eigen boekhoudpakket - Zzimpel ondersteunt import in Exact, Unit4 en Snelstart
 • Afmelden aan de ondernemer
 
 

Zzimpel inrichten naar eigen wensen

Als boekhouder kunt u Zzimpel onder eigen naam en logo aanbieden aan uw klanten. Daarnaast kan de boekhouder standaard kostencategorieën inrichten. Deze categorieën helpen aangesloten ondernemers hun kosten binnen Zzimpel te structureren. Per ondernemer kan de lijst met categorieën aangepast of uitgebreid worden. U kunt bij elke categorie vastleggen welk grootboeknummer daar bij hoort.
omhoog

Gegevens van uw klanten ontvangen en controleren

Uw klanten maken periodiek een rapportage. Deze rapportages kunt u in Zzimpel openen. U kunt alle posten in de rapportage controleren en corrigeren. Hebt u een vraag aan de klant? Vanuit Zzimpel kunt u direct een mail sturen, met daarin de vraag en een link naar de bijbehorende post. De klant heeft zo direct de juiste gegevens bij de hand en de vraag kan snel beantwoord worden.
omhoog

Zzimpel gegevens exporteren naar uw eigen boekhoudpakket

Zzimpel ondersteunt de elektronische import van gegevens in boekhoudpakketten. U kunt facturen en kosten exporteren in CSV of Excel bestanden. Omdat u in Zzimpel de gegevens hebt gecontroleerd en eventueel gecorrigeerd, kunnen de gegevens correct worden geïmporteerd in uw eigen boekhoudpakket. De gegevens hoeven dus niet meer overgetypt te worden. En dat scheelt veel tijd en dus kosten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het boekhoudpakket elektronisch inlezen ondersteunt.

Zzimpel ondersteunt import in Exact, Unit4 en Snelstart. U kunt Zzimpel zo instellen dat de exportbestanden direct in te lezen zijn in deze pakketten. Voor andere pakketten levert Zzimpel een generiek exportbestand met alle beschikbare gegevens. In een Excel bestand kunt u die eventueel verder bewerken tot een geschikt formaat. Zzimpel kan u ondersteuning bieden bij het inrichten van de geautomatiseerde koppeling naar uw boekhoudpakket.
omhoog

Kosten voor gebruik van Zzimpel

Uw klanten kunnen Zzimpel eerst een maand gratis uitproberen. Als u met uw klant na een maand tot de conclusie komt dat Zzimpel geschikt is neemt u voor uw klant een betaald abonnement. Bevalt het niet, dan kost het niets en stopt het proefabonnement vanzelf. Een betaald abonnement voor Zzimpel via de boekhouder is € 15,- per klant per maand (excl. BTW). Deze kosten worden door Zzimpel bij u als boekhouder in rekening gebracht. Per maand ontvangt u van Zzimpel een verzamelfactuur van al uw Zzimpel klanten. U kunt deze kosten zelf natuurlijk weer doorberekenen naar uw klanten.

Daarnaast betaalt u € 25,- per maand voor uw boekhoudaccount.
omhoog

Uw Zzimpel account aanmaken

Om Zzimpel te kunnen aanbieden aan uw klanten heeft u een boekhoudaccount nodig. Zzimpel kan dat voor u aanmaken. Stuur daarvoor een mail naar ons. Wij nemen vervolgens contact met u op en in overleg met u richten wij het account in. Vanuit uw boekhoudaccount kunt u vervolgens zelf uw klanten uitnodigen om Zzimpel te gaan gebruiken.
omhoog